Hvordan spare en 500 lapp på 5 steg?

Jeg gir deg ett tips- det finnes mange veier til Rom , men her kommer ett av de!

  1. Bytt ut merkevarer til eksempel First Price. Ett eksempel : Gilde kokt skinke VS First Price sin. Du sparer 4,20 kr pr. pakke du kjøper! De smaker likt og du får mer i pakken til billigvarianten. Jeg mener at man kan spare opp mot 300 kr på en normal handel om man velger billig merker fremfor de klassiske kjente.
  2. Ikke vær en trofast kunde hos mobil operatører eller strømleverandører. Her kan det være mye å spare på å bytte. Eksempel : Min beste venninne byttet fra ett selskap til ett annet, akkurat samme vilkår og sparte 200 kr på det bytte. Det lønner seg å snuse litt rundt.
  3. Pant flaskene dine og ta pengene selv. Her pantes det hver uke og innkomsten er mellom 45 og 75 kr hver uke. ( snitt på 60 kr)
  4. Bruk opp matrestene dine. Hver eneste en av oss kaster i snitt 42 kg eller mer mat i året. Det er 3,5 kg pr.mnd eller 875 gram i uken. Det er ca en middag i uken, rett i søppelen. Hva koster så en middels kostnad på middag i uken, i snitt ca kr 65. pr.person. Vi ganger dette opp til en måneds og års kostnad. Pr. mnd. kaster du kr 260/mnd. og 3120 kr/år. Ville du kastet 3120 kr i søppelen på Nyttårsaften??
  5. Bruk 5 min. mindre i dusjen eller skru av vannet når du såper deg inn/ vasker hår osv. Det kan du spare 3 kr på HVER gang noen er i dusjen om alle gjør det samme. Hvis du dusjer 3 ganger i uken, blir det 12 ganger i mnd. x 3 kr = 36 kr/mnd. Her er litt info hentet fra Fjordkraft sine side :
Dusj

Så mye koster en dusj

En gavmild dusj serverer gjerne 16 liter i minuttet, så bruker du da 10 minutter i dusjen, vil det gå unna 160 liter vann. Hvis du liker en 35 grader behagelig, varm dusj og kilowattprisen ligger på rundt en krone, så koster en dusj rundt 6 kroner. Ikke så galt for en så viktig komfort i hverdagen, tenker du kanskje. Men er dere glade i å dusje, kan en stor familie fort komme opp i høye utgifter likevel.


Har du en sparedusj? Prøv bøttetesten for å finne det ut: Sett dusjen på fullt og sprut vannet ned i en vanlig bøtte. Dersom det renner over før det har gått 1 minutt, er det ikke sparehode i dusjen din. Da kan du vurdere å montere dette, hvis du vil spare vann når du dusjer.

Bare etter punkt to har jeg spart 500 kr, hvis vi tar med resten er besparelsen på kr 661.

LYKKE TIL MED SPARINGEN 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s