Visjon eller Impuls?

Hvilke av disse ovennevnte velger du FOR den varen du kjøper?

Hvis du klarer å stille deg selv dette spørsmålet når du står foran som føles ut som ett supert avslag på en vare, så blir du bedre rustet til å ikke kjøpe KUN fordi det er billig.

Jeg kan ta ett eksempel jeg selv gjorde. Jeg var en tur innom Europris fordi jeg skulle ha stoppenål. På veien mot garnavdelingen, kom jeg over en slik billig kurv med sterkt nedsatte priser på diverse varer som skulle ut av sortimentet. Veldig mye jeg absolutt ikke hadde interesse for, men så fanget en eske med slik led-lys lenke meg. Jeg tittet på prisen og fikk se at disse kostet kun 44,97,- nå. Wow, det var ett kupp ble min første tanke. Så kunne det endt der at jeg puttet den i kurven sammen med nålene mine og betalte. Kanskje den bare hadde blitt liggende? Kanskje jeg hadde brukt den. Poenget er at NÅR jeg handlet den inn, så hadde jeg ingen visjon om hva/når jeg skulle bruke den. Dermed kan det være ett dårlig kjøp og ikke ett godt tilbud.

Men jeg HADDE en visjon om den varen, for jeg tenkte umiddelbart at den får jeg bruk for i carporten til sommeren siden vi bruker den som «sommerstue». Det er hyggelig med litt lys enten i taket der eller ned langs en vegg når det blir tid til late, sene sommerkvelder der. Dermed ble 44.97,- ett kupp for meg.

Det var ett impulskjøp, men siden jeg tenkte igjennom hva/når den skulle brukes føler jeg at det ble ett kontrolert kjøp allikevel.

Gleder meg til sommeren. Da skal de få se bilder av «sommerstuen» vår 🙂

#sommer #kupp #lyslenke #sommerstue #europris #lys #kveld #visjon #impuls #personligøkonomi #gnierfrublogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s