Snart Halloween, pengene flyr!!

Det er kommet for å bli, enten du liker det eller ikke! Halloween vekker frem gleden og spenningen hos alt fra de minste til ungdommen i hus.

Jeg personlig liker Halloween veldig godt, men jeg har fått erfare at pengene flyr. Kostyme fra i fjor passer ikke, eller så er det ikke det ungen vil være i år!! Og det er ikke alltid det holder med kostyme, tilbehør skal også med. Og når kostymet har koster 300 kr, så må man ha ny bøtte til å samle godisen i? For den fra i fjor finner vi ikke igjen!

Slik har jeg hatt det noen år, helt til jeg fant ut at ting ikke MÅ være så avansert for å fenge ungene. I år ville snuppa være zoobie skole jente, og jeg surfet litt på nett og fant noe hun likte. Det var i grunn veldig enkelt kostyme med hvit skjorte, rutete skjørt, slips og ei jakke på utsiden, samt hvite strømper. Alt var klint til med blod selvfølgelig.

Les om hvordan jeg gjorde det lenger ned.

Hvordan er kostymet laget?

Skjørtet er sydd om fra ett monsterhigh kotyme, kun klippet av og sydd i strikk. Underskjørtet er fra ett annet kostyme, og sydd skjevt på med vilje. Den hvite skjorten er kjøpt på loppa og klippet til slik at den skal se ødelagt ut, det samme med skjorta over. Strømpebukse er en hvit vi hadde liggende fra før. Alle klær er klint inn med jukseblod som vi også hadde liggende fra tidligere Halloween.

Sminke er teater sminke kjøpt i Sverige ( panduro) for noen år siden.

Ei jente som ble kjempe fornøyd og kostymet kostet oss 30 kr i klær på loppa. Alt annet hadde vi fra før.

Andre Halloween tips som sparer deg for penger.

  • Kjøp inn godis på salg, rett før Halloween er det dyrt. Det MÅ ikke være halloween mønster på godisen. Det er lurt med innpakket godis av hygeniske årsaker, men ikke alle har det heller. Det er ofte tilbud på forskjellige godis ila halvåret før halloween, så er du tidlig ute, kan du slippe ganske billig unna.
  • Andre ting som kan gis bort på døra når små monster dukker opp 31 Oktober er muffins, boller, klistremerker, kransekake stenger ( eller kransekake fingre med mandel negl), pikekyss, kjeks, pappkopp med lunken kakao til frosne fingre og sikkert mye mer. Ungene tar stort sett det de får er min erfaring.
  • Slukk lyset utenfor døren din om du ikke vil ha besøk. Det sparer deg for hele halloween styret 😉
  • Gjenbruk kostymer, jeg kan ikke sy i det hele tatt med klarte allikevel dette kostymet.
  • Kjøp pynt som kan gjenbrukes år etter år, ferske gresskar er kult, men det blir fort dyrt.
  • Bomull kan rives opp å brukes som spindelvev.
  • Bruk nettet til å lete etter inspirasjon, tenk over om det er noe du kan bruke som allerede ligger i hus ( ark, pappesker, papptallerken, plassglass og tusj, laken osv)

PS : vi passer nå på å kjøpe pynt som kan brukes år etter år, så den blir samlet i bokser slik som vi gjør med julepynt og tatt frem igjen hvert år 🙂

Happy Halloween 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s